NieuwsPersbericht

Persbericht

Persbericht

Topatletiek weekend in Nijmegen

Op 8 en 9 juni 2018 staat de atletiekbaan Brakkenstein in Nijmegen twee dagen lang in het teken van topsport. Op vrijdagavond 8 juni begint de 19e editie van de Next Generation Athletics (voorheen Nijmegen Global Athletics, NGA). NGA staat te boek als dé wedstrijd voor de middellange afstandloper met de ambitie zich te kwalificeren voor EK/WK Atletiek. Op zaterdag 9 juni organiseert Nijmegen Atletiek samen met de Atletiekunie de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) Para-atletiek met de allerbeste para-atleten uit binnen- en buitenland. We verwachten in ieder geval internationals Lara Baars en Levi Vloet, allebei lid van Nijmegen Atletiek èn van het Nederlands paralympisch team.

De ONK para-atletiek is een primeur voor Nijmegen Atletiek en voor Brakkenstein. We zijn blij deze wedstrijd naar Brakkenstein te mogen brengen en de para-tak van topsport te mogen faciliteren in een stad en wijk die sport ademt. Door het open karakter mogen we nationale en internationale sporters ontvangen en een topevenement voor hen organiseren. De combinatie van de NGA op 8 juni en het ONK Para-Atletiek op 9 juni verbindt sporters met en zonder beperking.

Vele para-sporters hebben een verhaal, een verhaal dat je raakt, waar kracht uit spreekt. Die kracht en de emoties zie je ook terug in de wedstrijden en dat is spannend. Dat wil je zien, sterker nog, daar wil je deel van uit maken. Het ONK in Nijmegen is goedgekeurd door het Internationale Paralympisch Comité en we rekenen er dan ook op dat er records gebroken gaan worden.

Ook om de wedstrijden heen is er veel te doen. Er zijn wedstrijden voor kinderen (‘Catch the Dino’ op de atletiekbaan en een bosloop bij NGA op 8 juni, een kidsrun tijdens ONK op 9 juni). En op 9 juni zijn er een gezellige sportmarkt, een demonstratiewedstrijd racerunning (m.m.v. CIFLA) en mogelijkheden voor iedereen met of zonder beperking om uit te proberen wat aangepast sporten betekent.

We nodigen iedereen van harte uit om dit topweekend van dichtbij mee te komen maken. Voor meer informatie, nieuws en de laatste updates verwijzen we je graag naar de websites.

ONK: https://onk-para-atletiek.nl

NGA: https://nextgenerationathletics.nl

Sprinter Levi Vloet (links) in actie op de 200m tijdens de NK para atletiek 2017 in Terneuzen (Foto: AV Scheldesport)