Wedstrijd

Wedstrijd

De Open Nederlandse Kampioenschappen Para-Atletiek zullen plaatsvinden op: zaterdag 15 juni 2019 op de Atletiekbaan ‘Brakkenstein’ in Nijmegen. De organisatie is in handen van de Atletiekunie en het Wedstrijd Organisatie Comité van Nijmegen Atletiek.

De inschrijving van alle atleten en de registratie van prestaties en records zal plaatsvinden via atletiek.nu. Uiterlijk 1 april zal het voorlopig tijdschema voor deze wedstrijd beschikbaar zijn op deze website.

In april zal de inschrijving voor deze wedstrijd worden geopend en de link naar de wedstrijd te vinden zijn op deze site. De inschrijving voor deze wedstrijd sluit op 2 juni 2018 om 23:59. De volledige wedstrijdbepalingen zijn te vinden via deze link.

Bij de inschrijving kan het persoonlijke record worden opgegeven. Deze prestatie dient verifieerbaar te zijn (via een online uitslag van een officiele wedstrijd of een officiele ranglijst). Bij de inschrijving dient de klasse te worden opgegeven. Elke atleet dient te beschikken over een classificatie voor de sluiting van de inschrijving. Lees hier het classificatiebeleid van de Atletiekunie.

Prestatie waarmee wordt ingeschreven dienen te voldoen aan de richtlijnen in het wedstrijdreglement.

De algemene wedstrijdregels van het wedstrijdreglement zijn van toepassing bij afmelden/niet deelnemen. Als de toegelaten atleet zich niet tijdig afmeld (dat wil zeggen voor de uiterste meld tijd van het betreffende onderdeel), wordt een boete van 25 euro opgelegd.

In geval van meer series worden deze ingedeeld op tijd ongeacht de klasse met een onderverdeling in ambulant of wheelen en mannen of vrouwen.

De wedstrijd wordt gehouden in combinatie met een andere internationale topwedstrijd die in ’s avonds wordt gehouden: de Next Generation Athletics. Deelnemers en begeleiders zijn van harte welkom om deze wedstrijd te bezoeken.