Categories

Spierkracht
Lange rustperiodes (2-5 minuten) tussen de sets leidt dus tot een betere ontwikkeling van spierkracht dan kortere rustperiodes (30 seconden – 2 minuten). Dit komt doordat je de spier zwaarder kunt belasten!

Spiermassa
Voor de opbouw van spiermassa hoef je minder lang te rusten tussen de sets. Rustperiodes van 5 en van 2 minuten leiden tot een vergelijkbaar resultaat. Mogelijk kan met middellange rustperiodes (1-2 minuten) op spiermassa een vergelijkbaar resultaat gehaald worden als met de lange rustperiodes, door een betere balans tussen de ‘metabolic stress’ en de ‘mechanical tension’. Wel is duidelijk dat de kortere rustperiode van 1-2 minuten leidt tot een maximale hormonale respons. Hoe zich dit precies vertaalt naar meer spiermassa is (nog) onduidelijk.

Triceps dip
De triceps dip is een van de beste oefeningen om de triceps, grote borstspier en de voorkant van de schouders te trainen. Je kan deze oefening uitvoeren in het diprek of in een machine. De uitvoering in het diprek vergt veel coördinatie en kracht, daarom is het voor beginners verstandig om op een dipmachine (triceps pushdown) te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.